суботу, 23 січня 2016 р.

До Дня Соборності України

На виконання Указу Президента України від 30 грудня 2015 року №731/2015 "Про відзначення у 2016 році Дня Соборності України", з метою виховання в учнів почуття патріотизму і гордості, донесення ідеї соборності, єдності та суверенності держави, що є головною умовою розвитку незалежної України 22 січня 2016 році у школі проведений єдиний урок "Україна незалежна, соборна, неподільна".
    У початковій школі вчителі у цікавій формі розповіли про події Української революції 1917 – 1921 років, видатних державних діячів: Михайла Грушевського, Володимира Винниченка, Симона Петлюру, Євгена Петрушевича та інших. 
   У середній та старшій школі під час проведення Уроку Соборності педагоги звернули увагу на висвітлення таких подій, як утворення Української Центральної Ради, проголошення УНР і ЗУНР, підписання й історичне значення ІV Універсалу Центральної Ради, урочисте проголошення Акта злуки УНР і ЗУНР.
   Події 22 січня, як і тепер, відбувалися в умовах воєнної агресії Росії щодо України. У той час за несприятливих умов українці спромоглися створити єдину національну державу. Тому в ході Уроку Соборності “Єднання заради Незалежності” особливу увагу приділено таким питанням:
●    УНР – перша українська держава у ХХ столітті, а 24 серпня 1991 року фактично відбулося відновлення незалежності;
●    УНР першою серед нових держав у Східній Європі проголосила незалежність – раніше, ніж три країни Балтії, Польща та Чехія;
●    проголошення Акта злуки УНР і ЗУНР 22 січня 1919 року – історичне явище об’єднання українських земель в єдину державу. Саме ці події, а не приєднання Західної України до СРСР 1939 року, є підставою для відліку історії новітнього українського державотворення;
●     українська незалежність була повалена більшовиками внаслідок “гібридної війни”, ознакам якої є невизнання наявності своїх військ на території УНР, створення маріонеткових проросійських псевдореспублік і підтримка антиукраїнських повстанських рухів.
До Дня Соборності України До Дня Соборності України 
До Дня Соборності України До Дня Соборності України 
До Дня Соборності України До Дня Соборності України

Немає коментарів:

Дописати коментар